Limejuustokakku

Tein 12v. neidin synttärijuhliin muutama viikko sitten marenkiöverikakun lisäksi pehmeää limejuustokakkua Suklaapossun taivaallisen limejuustokakun ohjeella. Kakku on ihanan pehmeää, koska siihen ei tule liivatetta.

Jos teet kakun halkaisijaltaan isompaan vuokaan kuin 20 cm, tuplaa pohjan täytteiden määrä. Muuten ohjeesta tulee ok myös isompaan vuokaan, mutta toki matalampi. Itse tein kakusta n. 20 cm kakun ohjeen mukaan irtoreunaa käyttäen.

Pohja:
* 15 kpl Marie-keksejä 
* 75g valkosuklaata
* 0,5 limen kuoriraaste

Limetäyte:
* 1 prk Flora Vispiä (käytin itse laktoositonta vispikermaa) 
* 600g Philadelphia maustamaton tuorejuusto
* 0,75 - 1 dl sokeria
* 5-6 rkl limen mehua (2-4 limeä) 
* 0,5 - 1,5 limen kuori

Tee pohja laittamalla keksit paksuun minigrip-pussiin ja nuiji kaulimella murskaksi. Keksien ei tarvitse olla täysin hienoa vaan krouvi muru on ok. Sulata valkosuklaa kulhossa matalalla teholla mikrossa. Pese lime ja raasta puolikkaan limen vihreä kuoriosa. Sekoita suklaasula ja kuoriraaste keksimurun sekaan. Voitele irtopohjavuoka (ruoka spray parasta) ja painele keksipohjaseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Vatkaa vispikerma ja nosta tuorejuustot lämpenemään. Pese limet ja raasta vihreä kuoriraaste valmiiksi. Purista myös limen mehu valmiiksi.
Vatkaa notkistettu tuorejuusto kerman sekaan. Vatkaa sekaan myös osa sokerista, n. 5 rkl mehua ja osa kuoriraasteesta. Maista. Limet ovat erilaisia happamuudeltaan. Lisää oman maun mukaan sokeria tai limeä. Älä kuitenkaan lisää kuin max 7 rkl limen mehua, muuten kakku vetistyy.

Laita limevaahto keksiosan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 8h, mielellään yön yli.

Koristele oman makusi mukaan. 

Kommentit

Suositut tekstit