Lammaspyörykät

Lampaan- tai karitsan jauhelihasta syntyy herkullisia lihapullia näin pääsiäisen aikaan ja toki muulloinkin. Maistuivat apukokillekin tavallisia pullia paremmin. Tein lihapullataikinasta sekä pieniä pullia että grillitikkuihin kebakoita, jotka syömme myöhemmin. Tänään lammaslihapyörykät päätyivät pitaleipien sijaan tsatsikin kera. Koska söimme kaksin, kokeilin Lidlin paistopisteen pitaleipä. Olivat tosi hyviä ja muhkeita! Isommalle joukolle teen pitaleivät aina itse, koska ne kaupan vakuumipitat on vaan - no, aika kamalia. Tämä lammaspyöryköiden ohje otettu Anna-lehdestä ja vähän muuteltu omaan makuun.

* 500g lampaan- tai karitsan jauhelihaa
* 1 kananmuna
* 1 dl vettä
* 1 dl korppujauhoja
* 1 pienehkö sipuli
* öljyä
* 1/2 dl persiljaa silputtuna
* 2 oksaa minttua silputtuna
* 1 sitruunan raastettu, keltainen kuori
* suolaa
* mustapippuria

Riko kananmunan rakenne kulhoon, lisää vesi ja korppujauhot. Sekoita ja anna turvota noin 5 min. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi ja kuullota öljytilkassa pannulla. Silppua yrtit ja raasta sitruuna. Lisää korppujauhoseoksen sekaan jauheliha, yrtit, sitruunankuori, suola ja pippuri. Pyöritä leivinpaperin päälle uunipellille pieniksi lihapulliksi tai kostutettuihin grillitikkuihin kebakoiksi. Paista kerran paiston aikana kääntäen 225c uunissa 15-20 min kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. 

Kommentit

Suositut tekstit