Sitruunamutakakku
Halusin leipoa pääsiäiseksi jotain raikasta, koska kinder-kakut eivät uppoa kaikille läheisilleni ja toisaalta esim. ihana key lime piiras ei maistu kaikille lapsille. Tein Annin uunissa sitruunamutakakkua, maistui kaikille. Koristelut pääsiäisen teeman mukaisesti eli diplomaattikreemiä pääsiäismunalla.
Tämä kakku on tosi helppo tehdä ja siitä saa helposti myös gluteenittoman.
8 hengelle
* 150g voita
* 2,5 dl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 munaa
* 2 rkl sitruunanmehua
* 1 sitruunankuori raastettuna
* 2 rkl lemon curdia
* 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi:
* koristeluun esim. vispikermaa, tomusokeria
Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita keskenään sokerit, munat, sitruunankuoriraaste (keltainen kuoriosa), mehu ja lemon curd. Lisää voi ja sekoita. Sekoita joukkoon jauhot, sekoita tasaiseksi, mutta sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada leivinpaperin päälle pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (esim. 18*28cm). Paista 175c uunissa 20-25 min kunnes kakku on kypsää reunoilta mutta ihan vähän pehmeää keskeltä. Itse paistoin 21 min.
Jäähdytä huoneenlämmössä pari tuntia. Kakku on parasta, jos annat sen olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti