Raparperi-mansikka murupaistos

Raparperisesonkia pukkaa ja heti alkoi tehdä mieli raparperipaistosta. Halusin tehdä vähän erilaisen paistoksen kuin normaalisti teen omenakaurapaistoksen tapaan. Murutaikinan ohje Leila Lindholmin kirjasta. 

* 3-6 raparperinvartta koosta riippuen (n. 4 dl) 
* 2 dl pakastemansikoita tai tuoreita

* 250 g kylmää voita
* 1,5 dl sokeria 
* 2,5 dl vehnäjauhoja 
* 1,5 dl kookoshiutaleita
* 1,5 dl kaurahiutaleita


Pilko raparperit ja viipaloi mansikat. Laita voideltuun uunivuokaan. Kuutioi kylmä voi ja lisää sekaan sokeri, jauhot ja kookoshiutaleet. Nypi murutaikinaksi. Itse käytän sähkövatkaimen taikinakoukkuja aina tähän hommaan. Lisää kaurahiutaleet, sekoita varoen. Lisää muruseos raparperien ja mansikoiden päälle. Voit halutessasi sekoittaa aineet keskenään. Paista 200c uunissa noin 25 minuutin ajan. 
Nauti vaniljakastikkeen tai - jäätelön kera. 

Kommentit

Suositut tekstit