Mansikka-raparperikakku

Kuivakakut eli sokerikakut maistuvat myös kesän mauissa! Tänään kahvipöytään mansikalla, limellä ja raparperilla maustettua kakkua. Ihanan mehevää. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta pala kakkua.

1 kakku

* 3 kananmunaa
* 2,5 dl sokeria 
* 1 tl vaniljasokeria
* 50g voita
* 1 dl maitoa
* 1 limen kuori raastettuna ja mehu
* 3,5 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta 
* ripaus suolaa
Täyte:
* 2 dl tuoreita mansikoita 
* 1 iso raparperinvarsi
* 1/2 dl tomusokeria
* 1 rkl vehnäjauhoja 

Laita uuni kuumenemaan 175c. Voitele hyvin ja korppu- tai mantelijauhota kakkuvuoka. 
Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita siihen maito. Lisää seos vaahtoon. 
Raasta sekaan vihreä limenkuori ja lisää myös limestä mehu. 

Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja suola ja kääntele nostellen seos varovasti taikinaan. Pilko mansikat ja raparperi, sekoita niiden joukkoon tomusokeri ja vehnäjauho. Lisää seos taikinaan. 

Kaada taikina tasaisesti kakkuvuokaan. Kypsennä kakkua uunissa keskitasolla 30-45 min. Kypsyminen vaihtelee paljon uunista riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla, tikku ei saa jäädä taikinaiseksi. 

Jäähdytä kakkua hiukan ja kumoa sitten lautaselle. 


Kommentit

Suositut tekstit