Parsapasta

Vielä on vihreän tankoparsan sesonkiaikaa ja siitä kannattaa nauttia nyt kesällä. Tämä sitruunainen parsapasta oli oikein maistuvaa arkiruokaa ja valmistui nopeasti. Ohje on Maku-lehdestä. 

Neljälle

* 300g pastaa

* 250g vihreää tankoparsaa
* 1 rkl rypsiöljyä
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria 
* 2 dl ruokakermaa
* 1 sitruuna
* 50g parmesania lastuina
* 1/2 dl tuoretta basilikaa

Laita pasta kiehumaan.
Taita puiset varrenpäät pois tankoparsoista ja leikkaa parsat muutaman sentin mittaisiksi paloiksi.
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista parsoihin vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Pese sitruuna hyvin ja raasta joukkoon keltainen kuoriosa. Purista joukkoon myös sitruunan mehu. Maista välillä.
Valuta pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon. 
Nosta annokset tarjoilulautaselle ja raasta päälle parmesania lastuja. Viimeistele annos basilikalla ja halutessasi rouhaise päälle vielä vähän mustapippuria. 

Kommentit

Suositut tekstit