Voi-salviaperunat

Voi-salviakastike on ihanaa. Olen aiemmin valmistanut sitä parmesanbroilerin kaveriksi, mutta kastike toimii täydellisesti uusien perunoidenkin kaverina. Ruskistetun voin ja salvian liitto on niin nam. 

* n. 1 kg uusia perunoita

* sormisuolaa
* 125 g voita
* 1 ruukku salviaa

Laita perunat kiehumaan. Sulata voi paistinpannulla tai kattilassa ja lisää salvianlehdet. Ruskista voita salvianlehtien kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Seuraa, kun voi alkaa vaahtoutua. Voi on ruskistunut, kun sen väri muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi. Kaada salviavoi kypsien perunoiden päälle, sekoita kevyesti ja viimeistele perunat sormisuolalla. Voit halutessasi myös dipata perunoita salviavoihin.

Kommentit

Suositut tekstit