Gin Tonic - kakku
Tämä kakku sai innostuksensa Napue gt-drinkistä, joka on yksi oma suosikeistani. Perinneruokaa prkle blogista löysin Syntisen hyvän gin tonic-karpalojuustokakun ohjeen, josta otin vaikutteita omaan kakkuuni. Tein omasta kakustani kuitenkin täysin kananmunattoman, vähemmän makean ja pienemmän. Tarjoilin kakkua kummilapset superweekendin iltaherkkuna. Nämä kummilapseni kun ovat jo täysi-ikäisiä!
8-10 hengelle (18cm irtopohjavuoka)
Suklaakakkupohja:
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1,5 dl sokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 60g tummaa suklaata
* 30g voita
* 1 dl päärynäsosetta
Täyte:
* 1 dl vispikermaa
* 100g maustamaton tuorejuusto
* 125g maitorahkaa
* 0,25 dl tonicia
* 2 liivatelehteä
Kiille:
* 2,5 liivatelehteä
* 0,75 dl vahvaa karpalomehua
* 0,5 dl tonicia
* 0,5 dl giniä
* rosmariinin oksa
Koristeluun karpaloita ja rosmariinin oksia
Voitele 18cm irtopohjavuoan reunat. Vuoraa pohja leivinpaperilla. Sulata pohjan suklaa ja voi kattilassa, jäähdytä hetki. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon suklaavoiseos ja päärynäsose. Kaada vuokaan ja paista 200c uunissa n. 10-15 min. Anna pohjan jäähtyä.
Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kevyesti vatkaten rahka ja tuorejuusto. Kuumenna tonic kiehuvaksi ja sekoita hyvin puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada liivatetonic ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä useampi tunti.
Liuota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Yhdistä mehu, tonic ja gin. Mittaa 0,5 dl tästä kattilaan ja lisää rosmariinin oksa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla pari minuuttia. Poista rosmariinin oksa ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Lisää loppu juomaseos sekaan ja valuta kiille varovasti kakun päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti