Suppispizza

Sain ystävältäni suppilovahveroita ja mieleni teki golfkierroksen jälkeen pizzaa. Joten eikun pizzaa tekemään! Rakastan valkoisia pizzoja, joten tähänkin pizzaan ranskankermaa tomaattikastikkeen sijaan. Sienien kanssa sopii täydellisesti poro tai muu riistaliha sekä timjami. Juustoa laitoin vain vähän makua tuomaan, käytin Juustoportin Viinitarhurin juustoa. 

1 iso pizza tai 2 annospizzaa

* 5 dl pizzajauhoja
* 1 pss kuivahiivaa (11g)
* 2,5 dl lämmintä vettä
* suolaa
* 2 rkl oliiviöljyä

* suppilovahveroita paistettuna n. 2-3 dl
* öljyä
* suolaa
* pippuria 

* 150g ranskankermaa
* 100g vahvaa juustoa 
* 80g kylmäsavustettua riista- tai pororouhetta
* timjamia
* mustapippuria

Tee ensin taikina. Laita kulhoon 2dl jauhoja ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Sekoita joukkoon kädenlämpöistä hieman lämpimämpi vesi. Peitä liinalla ja anna olla n. 15 min kunnes taikina kuplii. Lisää sitten loput jauhot, suola ja öljy. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Kauli taikina pizzapohjaksi ja peitä liinalla. Kohota 30 min. 

Paista suppikset kuumalla pannulla öljyssä. Paista kunnes neste on haihtunut sienistä. Jäähdytä. 

Laita uuniin uunipelti ja laita uuni kuumenemaan 250c. 
Kun uuni on kuumennut ja pelti kuuma, vedä varovasti kohonnut pohja pellin päälle. Levitä päälle ranskankerma ja juustoraaste. Levitä niiden päälle liharouhetta, sienet ja timjamia. Viimeistele mustapippurilla. Paista kuumassa uunissa n. 10-15 min. 


Kommentit

Suositut tekstit