Vaahterasiirappipuustit

Olen pitkään muutellut pullataikinareseptiäni, koska haluan pullista erityisen pehmeitä ja meheviä. Kananmunan jätin jo useampi vuosi sitten taikinasta pois, näin pullat pysyvät pehmeinä pidempään. Sitten kerran tuli tarve tehdä maidottomia pullia ja kokeilin tehdä pullat veteen. Voin puutteen korvasin kerran myös ruokaöljyllä. Ja tällä taikinalla olen sen jälkeen pullat valmistanut. Niin ihanan pehmoisia. Tänään halusin valmistaa lempipulliani, johon tulee Sara La Fountainin tahmapuustien täyte. Pullat leivoin aluksi korvapuustien tapaan, mutta leikkasin viuhkan muotoon. Päälle ripottelin mantelirouhetta. Inhoan yli kaiken pullaa missä on raesokeria.

Yksi pellillinen pullaa

* 2, 5 dl hieman kädenlämpöistä lämpimämpää vettä
* 1 pss (11g) kuivahiivaa
* 1 dl sokeria
* 1 tl kardemummaa
* pieni ripaus suolaa
* 1 dl ruokaöljyä
* 7 dl vehnäjauhoja

Vaahterasiirappitäyte:
* 0,75 dl fariinisokeria
* 0,75 dl vaahterasiirappia
* 2 rkl hunajaa
* 1 rkl kanelia 
* 2 rkl voita
* 0,5 tl vaniljasokeria

Lisäksi 75g voita, mantelirouhetta, voiteluun muna (voit voidella myös esim. vesi-kahviseoksella) 

Pullataikina:

Sekoita kulhossa lämmin vesi, kuivahiiva, sokeri, kardemumma, suola, öljy ja puolet jauhoista (3,5dl). Kohota liinan alla 10 min. Alusta sitten loput jauhot taikinaan ja kohota liinan alla 30 min.

Täyte:

Laita kattilaan kaikki täytteen aineet, sekoita ja kiehauta. Anna jäähtyä taikinan kohoamisen ajan.

Kauli pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä päälle täyte. Levitä täytteen päälle pehmennyt voi. Rullaa ja leikkaa pulliksi korvapuustien tapaan. Kohota leivinpaperin päällä liinan alla 30 min. Voitele pullat, lisää halutessasi mantelirouhe ja paista 225c uunissa 10-15 min. 

Kommentit

Suositut tekstit