Munakasrulla

Kaikenlaiset jämät jääkaapista on helppo käyttää maistuvaan munakkaaseen, joka kypsennetään uunissa kääretortun näköiseksi. Munakasrullasta pitää yleensä koko perhe ja se on kiva lounaana, välipalana tai iltapalana. Itsellä jäi viime viikolla yli jauhelihakastiketta ja siitä sitten ajatus lähti seuraavan päivän ruokaan. Voit hyödyntää täytteeseen lähes mitä vain, käytä mielikuvitustasi! Itse tein munakasrullan alla olevilla raaka-aineilla ja ai että kun tuli hyvää ja mehukasta. 

4-5 hengelle

* 3 kananmunaa

* 2 dl ruokakermaa

* 0,5 dl maitoa 

(voit myös käyttää pelkästään maitoa 2,5dl)

* 0,75 dl vehnäjauhoja

* ripaus suolaa

Täyte:

* Jauhelihakastikkeen jämät (n. puolet kastikkeesta, johon käytetty 400g jauhelihaa)

* 1/2 pkt koskenlaskija sulatejuustoa

* 1 dl maissia

Päälle:

Juustoraastetta, tomaattia, basilikaa


Vatkaa kananmunat rikki kulhossa ja lisää kevyesti vatkaten sekaan kerma, maito ja vehnäjauhot. Mausta ripauksella suolaa. Kaada munakastaikina uunivuokaan leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi kääretorttupohjan tapaan. Itse käytin vuokaa, joka on noin puolet uunipellin koosta. Kypsennä 225c uunissa noin 15 minuutin ajan. 

Laita sillä välin pannulle lämpenemään eilinen jauhelihakastike ja sekoita joukkoon sulatejuusto sekä maissit. Kypsennä kunnes juusto on sulanut ja seoksesta on tullut paksumpaa. 

Kumoa varovasti munakaslevy toisen leivinpaperin päälle ja irrota toinen leivinpaperi varoen. Levitä levyn päälle täytettä tasainen kerros ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Laita taitekohta alimmaiseksi. Ripottele päälle tomaattia, basilikaa ja juustoraastetta. Itse laitoin tomaatit ja basilikat sivuun, koska apukokki ei niistä niin välitä.

Kypsennä 225c uunissa vielä n. 10 minuutin ajan. 




Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit