Parmesaanikananuijat
Kummilasten superweekendinä tein lounaaksi Akseli Herlevin parmesaanikananuijia. Nämä ovat alunperin tarkoitettu valmistettavaksi hiiligrillissä, mutta tuli näistä ihan superhyviä ihan vain uunissakin. Voiko mikään mihin tulee voita, valkosipulia ja hyviä mausteita olla huonoa. Ei voi.
* 400g maustamattomia broilerin koipinuijia
* 1/2 dl dry rub mausteseosta (mikä tahansa kuivamaustesekoitus käy, itse käytin Poppamiehen Rub Louisiana Cajun seosta)
* 75g voita
* 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
* 30g parmesaanijuustoa raastettuna + tarjoiluun
* 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
* ketsuppia
Mausta koipinuijat kauttaaltaan dry rub mausteseoksella ja anna maustua vähintään 30 min. Sekoita pienessä kulhossa pehmeä voi, hienonnettu valkosipulinkynsi, persilja ja parmesanjuusto.
Kypsennä koipinuijat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan tai grillaa ne grillissä. Mausta nuijat maustevoilla, sekoittele nuijia voiseoksessa kunnes se sulaa. Raasta päälle vielä parmesaania. Tarjoile nuijat ketsupin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti