Suppilovahverolasagne

Sain ystävältäni suppiksia ja halusin tehdä niistä ruokaa, mitä en ole aiemmin tehnyt. Yhdistin useamman ohjeen ideoita, joista syntyi sitten oma suppislasagneni. Isoin inspiraatio syntyi Hannan soppa blogin lasagnesta ja sieltä kastikkeiden ohjeet. Tämä lasagne oli ihan älyttömän hyvää ja maistui erinomaiselta myös seuraavana päivänä lämmitettynä. Tätä pystyi syömään myös mieheni, joka ei pidä sienistä. Tai ehkä vähitellen pitää. Jos sinulla ei ole Aito cheddar juustoa, voit käyttää jotain muuta vahvaa juustoa. 

4-6:lle

* 1 litra suppilovahveroita
* 1 sipuli
* ripaus suolaa
* 3 rkl voita
* 100g lehtikaalia
* 140g pekonia
* 2 dl ruokakermaa
* mustapippuria
* tuoretta timjamia 
* 1 prk ranskankermaa (200g)
* 160g Aito Cheddar Jukolan juustoa rastettuna
* 1 pallo buffalomozzarellaa 
* 9 lasagnelevyä

Laita uuni kuumenemaan 180c. Laita pannulle nokare voita ja paista siinä sieniä 5 min. Lisää sipuli ja paista kunnes sienistä on haihtunut vesi. Mausta ripauksella suolaa. Irrota lehtikaaleista kova lehtiruoto pois ja pilko lehdet pienemmiksi. Lisää pilkotun pekonin kanssa pannulle. Kypsennä seos ja lisää kerma. Keitä seosta kasaan hetken aikaa. Jätä kuitenkin seos löysäksi. Mausta pippurilla ja tuoreella timjamilla.

Sekoita ranskankerman joukkoon juustoraaste. Mausta halutessasi mustapippurilla. 

Voitele uunivuoka ja laita vuoan pohjalle sienilehtikaalipekoniseosta. Laita myös muutama nokare ranskankermajuustoseosta. Laita kolme lasagnelevyä päälle. Laita sieniseosta ja ranskankermajuustoseoksesta toiseen väliin. Laita taas kolme levyä päälle ja toista. Jätä vähän ranskankermajuustoseosta lasagnen päälle. Laita päälle viimeiset kolme levyä ja laita niiden päälle loppu ranskankermajuustoseoksesta ja nypi päälle vielä lopuksi mozzarellapallo.

Paista 180c uunissa 45-50 min ja anna vetäytyä folion alla pöydällä 10 min ennen tarjoilua. Koristele tuoreella timjamilla. 

Kommentit

Suositut tekstit