Kardemummakakku

Tämä kakku on makumaailmaltaan hyvin samanlainem kuin kardemummapullakakku, mutta valmistustapa hivenen erilainen. Täydellinen kahvikakku kahvipöytään kun et halua mitään liian makeaa. Tämän Leila Lindholmin ohjeen myötä toivotan kaikille hyvää isänpäivää!

1 kakku 

* 3 munaa
* 2,5 dl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 50g voita
* 1 dl maitoa
* 1 rkl kardemummaa
* 3,5 dl vehnäjauhoja 
* 2 tl leivinjauhetta 
* ripaus suolaa

Voita/vuokasprayta ja korppujauhetta vuokaan.

Kuumenna uuni 175c. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, ilmavaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Kiehauta myös maito, johon on sekoitettu kardemummansiemenet. Lisää vaahtoon sulatettu voi ja maitokardemummaseos.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos taikinaan varovasti nostellen, jottei ilmavuus häviä.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa 25-35 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Jäähdytä hiukan ja kumoa sen jälkeen lautaselle. 

Kommentit

Suositut tekstit