Chorizo-naudanlihapata

Meillä oli kotona hyvää naudan paistia ja halusin kokeilla jotain uutta reseptiä sen valmistamiseen. Meri-Tuulin ohjeet eivät yleensä petä, joten kokeiluun lähti pata chorizosta ja naudanlihasta kirjasta Pataruokaa. Alkuperäistä ohjetta muokkasin vähän, koska alkuperäinen olisi ollut apukokille turhan tulinen. Tässä oma versioni, joka eroaa vain chilien käytön suhteen.
Meri-Tuuli suosittelee padan kanssa polentaa, me tehtiin ihan perinteistä pottumuussia.

6 hengelle

* 250g chorizomakkaraa
* 1,5 kg naudan patalihaa (itse käytin paistia)
* 300g pieniä sipuleita (käytin shalottisipuleita) 
* 10 valkosipulin kynttä (laitoin itse yhden yksikyntisen valkosipulin) 
* 1 punainen mieto chili 
* 1 tl korianterinsiemeniä
* 2 tl jauhettua juustokuminaa
* 1 rkl savustettua paprikajauhetta
* 1 prk tomaattimurskaa (400g, itse käytän Mutti tuotteita, mielestäni parhaita) 
* 1 prk kuorittuja tomaatteja (400g)
* 3 dl lihalientä
* 2 rkl fariinisokeria 
* öljyä paistamiseen
* suolaa
* halutessasi chilijauhetta

Poista chorizosta kuori ja pilko makkara. Kuori sipulit ja puolita pituussuunnassa. Kuori valkosipulin kynnet. Pilko chili. 

Poista lihasta kalvot ja pilko kuutioiksi. 
Laita korianterinsiemenet, juustokumina ja savustettu paprikajauhe pataan pieneen määrään öljyä ja ala lämmittää pataa hiljalleen kunnes mausteet alkavat tuoksua. Kaada mausteet sivuun lautaselle odottamaan. Paista padasa chorizot ja kun siitä on irronnut rasvaa, lisää sipulit sekä chili. Nosta paistetut makkarat ja sipulit sivuun. Lisää tarvittaessa öljyä ja paista lihapaloihin kaunis pinta parissa erässä. Lisää pataan lihojen sekaan paahdetut mausteet, sipulit, chili ja chorizot. Sekoittele hetki ja lisää tomaattisäilykkeet, lihaliemi ja fariinisokeri. Sekoita ja kiehauta. 

Peitä kannella ja anna muhia uunissa 140c, 4-6 tunnin ajan. Itse annoin olla tuon 6h, koska suuhun sulava, murea liha on parasta. 

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja chilijauheella. 

Kommentit

Suositut tekstit