Bao bunit hapanimelällä tahmatofulla

Sain tällä viikolla käsiini (eli ostin kaupasta) uusimman Glorian ruoka ja viini lehden erikoispainoksen, jonka teemana on Aasia. Oma suosikkini mitä makuihin tulee, joten lähes kaikki reseptit houkuttelivat heti. Päätin ensimmäiseksi kokeilla höyrysämpylöitä tahmatofulla. Olin pitkään myös tofun inhoaja, mutta nyt on vihdoin löytynyt reseptejä, jotka ovat saaneet minut pitämään tofusta.
Bao bunit valmistin itse, ohje löytyy jo Vaahtiksesta. Kaupankin valmiit ovat hyviä ja olisin ostanut niitä, mutta valitettavasti Vammalasta niitä löytää harvoin kaupan hyllystä. Vink Vink kauppoihin!

Nämä bao bunit olivat todella herkullisia, iso suositus! Tämä täyte riitti noin kahdeksaan höyrysämpylään.

* 1 pkt (270g) kiinteää, maustamatonta tofua
* 2 rkl maissitärkkelystä
* 1/2 dl öljyä paistamiseen

Pikkelöity inkiväärisipuli
* 1 iso punasipuli
* 20g inkivääriä
* 5 rkl sokeria
* 5 rkl vettä
* 3 rkl punaviinietikkaa
* 2 rkl riisiviinietikkaa
* ripaus suolaa

Maustekastike
* 1 valkosipulinkynsi 
* 1 rkl inkivääriä raastettuna
* 1 limetin mehu
* 2 rkl vettä
* 2 rkl ruokosokeria
* 1 rkl gochujang-tahnaa
* 1 rkl soijakastiketta
* 1 rkl riisiviinietikkaa
* 2 tl tomaattipyrettä
* 2 tl seesamiöljyä
* 1/2 tl anista jauhettuna
* 1/2 tl savupaprikaa
* 1/4 tl mustapippuria 

Lisäksi 
* 6-8 kpl höyrysämpylöitä
* rapeaa salaattia
* rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka Parhaat lasipurkki)

Kuivaa tofu talouspaperilla ja kääri puhtaaseen liinaan tai talouspaperiin. Nosta paketti ritilälle ja laita kunnon paino päälle. Anna olla vähintään 15 min.

Valmista pikkelöity inkiväärisipuli. Kuori ja suikaloi sipuli sekä inkivääri. Laita sokeri, vesi ja etikat kannelliseen lasipurkkiin. Ravistele kunnes sokeri liukenee. Lisää sipulit, inkivääri ja suola. Anna maistua vähintään 15 min.

Raasta maustekastikkeen valkosipuli ja inkivääri. Lisää muut aineet. Sekoita.

Pilko kuivattu tofu. Jätä suht isoiksi paloiksi, koska isompi paistopinta tekee tofun rapsakaksi. Jauhota tofut maissitärkkelyksessä. Laita öljy pannulle ja kuumenna. Lisää tofut ja paista molemmin puolin rapeiksi. Lisää maustekastike tofun joukkoon. Kiehauta niin että kastike tiivistyy ja tarttuu tofupalojen joukkoon.

Lämmitä bao bunit bambuhöyryttimessä pakkauksen ohjeen mukaan (tai itse tehdyt n. 8 min ajan). Suikaloi salaatti. Laita sämpylän väliin lämmintä tahmatofua, salaattia, pikkelöityä inkiväärisipulia ja rapeaa valkosipulia chili-seesamöljyssä. Tarjoa heti.

Kommentit

Suositut tekstit