Täydellinen porkkanakakku

Synttärisankari toivoi kakuksi porkkanakakkua ja paras ohje mielestäni on Annin uunissa blogin maailman paras porkkanakakku. Sitä on muokattu alunperin the Hummingbird bakeryn ohjeesta. Porkkanakakku säilyy hyvänä ja sen voi leipoa 1-2 päivää ennen tarjoamista. Muista vatkata tuorejuustotäytettä tarpeeksi, niin saat siitä pumpulinpehmeää ja kuohkeaa. Koristeeksi tein itse pieniä sokerimassaporkkanoita. Söpöjä. Eikö? 

10-12 hengelle

* 3 dl tummaa ruokokidesokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 3 munaa
* 3 dl auringonkukkaöljyä
* 4,5 dl vehnäjauhoja 
* 1 tl ruokasoodaa
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl kanelia
* 0,5 tl jauhettua inkivääriä
* 0,5 tl suolaa
* 300g porkkanaraastetta
* 100g saksanpähkinöitä pieneksi rouhittuna

Kuorrute
* 100g huoneenlämpöistä voita
* 6 dl tomusokeria
* 250g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa sokerit, munat ja auringonkukkaöljy kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen desi kerrallaan siivilän läpi. Lisää taikinaan hyvin sekoittaen porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät. Kaada taikina kahteen voideltuun 20cm vuokaan tai yhteen 24cm vuokaan. Paista 170c uunissa n. 25 min, isommassa vuoassa paistoaika pitenee. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna pohjien jäähtyä ja kumoa hieman jäähtyneenä ritilän päälle. 

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kunnolla vaahdoksi. Lisää sekaan jääkaappikylmä tuorejuusto ja vatkaa noin 3-5 min kunnes kuorrute on täysin sileää ja kuohkeaa. Varo kuitenkin ettet vatkaa liikaa ettei kuorrute juoksetu. 

Halkaise pienemmät kakkupohjat keskeltä halki ja täytä kuorrutteella välit. Näin saat ihanan, korkean kakun. Isompi pohja keskeltä halki. Koristele haluamallasi tavalla. 


Kommentit

Suositut tekstit