Härkäpapu nuudelisalaatti

Olen ihastunut Beanit-härkäpapusuikaleisiin ja kun bongasin tämän vihreän nuudelisalaatin ohjeen Meri-Tuuli Väntsin instasta, oli tätä pakko päästä heti kokeilemaan. Ja toimii. Ihana tulisuus beanit-härkäpavuissa yhdistyi pomelon ja granny smith omenan raikkauteen! Ja satunnaiset anikset, Nam. Toimii täydellisesti myös brunssipöydässä tai nyyttäreillä. Mielestäni salaatti oli parhainta kun härkäpavut olivat hivenen lämpimiä. Tämä salaatti on myös vegaaninen ja gluteeniton.

Salaattiin tarvitset:

* 200g broccolinia eli minivarsiparsaa

* 250g riisinuudelia (Vermicelli)

* 2 rkl mustia seesamin siemeniä (käytin vaaleita, koska mustia ei ollut täällä kaupassa tarjolla)

* 1 pkt (250g) Beanit härkäpapusuikaleita Chilin makuisina

* 1 vihreä paprika

* 1 granny smith - omena

* 1/2 pomelo (tai kokonainen jos pienehkö)

Kastike:

* 2 valkosipulin kynttä

* 3 limen mehua

* 1/4 dl valkoviinietikkaa

* 1/4 japanilaista soijakastiketta

* 2 tl fariinisokeria

* 1/2 tl aniksen siemeniä

Kiehauta kattilallinen vettä. Pese broccolinit ja leikkaa niiden varresta pieni pala pois. Laita ne veteen kiehumaan ja keitä 2 minuutin ajan. Ongi vedestä pihdeillä ja lisää nuudelit kiehuvaan veteen. Nosta kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna hautua kypsäksi 4 minuutin ajan (tarkista kypsennysaika paketista). Valuta nuudelit ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen ja nosta jäähtymään pienelle lautaselle. Paista pienessä tilkassa öljyä härkäpapusuikaleet rapeiksi.

Leikkaa vihreä paprika ja omena tikuiksi, kuori pomelo ja ota hedelmäliha kalvojen välistä talteen. Paloittele broccolinit. 

Tee kastike hienontamalla valkosipulin kynnet ja yhdistä ne muiden aineiden kanssa kannelliseen purkkiin. Sulje lasipurkki ja ravista voimakkaasti. 

Kasaa nuudelit, broccolinit, puolet paistetuista härkäpapusuikaleista, paprika, omenatikut ja pomelo kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita nostelemalla salaattia kahdella lastalla pohjan kautta kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Viimeistele lopuilla härkäpapusuikaleilla ja seesamin siemenillä. 






Kommentit

Suositut tekstit