Curryntuoksuinen kaalikeitto

Kapen eli Kari Aihisen ruokafilosofia on kuin omani eli rehellisiä makuja tuoreista raaka-aineista. Tänään kokkailtiin Kapen ohjeella currylla maustettua kaalikeittoa. Hyvää tänään, vielä parempaa huomenna. Kapen ohjeessa keittoon lisätään lopuksi 15-20 minuutiksi kiehumaan vielä 3 pilkottua perunaa, mutta itse lisäsin ohjeeseen yhden porkkanan ja jätin perunat kokonaan pois. Jos laitat keittoon perunaa, vähennä porkkanoiden määrä kahteen.

4-6 hengelle

* 1 sipuli 
* 3 porkkanaa
* 500g valko- tai varhaiskaalia
* voita paistamiseen 
* 1-2 rkl curryjauhetta
* n. 1-1,5l vettä
* 1 lihaliemikuutio
* 6 kokonaista maustepippuria 
* 1 tl kuivattua meiramia
* 1 laakerinlehti
* 2 rkl tummaa siirappia 
* 400g naudan jauhelihaa
* suolaa
* mustapippuria
* tuoretta persiljaa tai lehtipersiljaa

Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Poista kaalista kova kanta ja keskiosa ja pilko neljään palaan ja sitten suikaleiksi. Sulata kattilassa voi ja kuullota kasviksia miedolla lämmöllä. Älä ruskista. Lisää curry ja sekoita. Kun kaali on pehmennyt, lisää vettä sen verran että kasvikset peittyvät. Lisää liemikuutio, maustepippurit, meirami, laakerinlehti ja siirappi. Keitä miedolla lämmöllä vähintään tunti, mielellään 2 tuntia.

Ruskista jauheliha ja paista pienirakenteiseksi muruksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi keittoon ja viimeistele tuoreella persiljalla. 

Kommentit

Suositut tekstit