Mustaherukkapiirakka
Kävin viikonloppuna poimimassa mustaherukoita ja niistä tein ihanan piirakan. Ruispohja sopi täydellisesti marjojen kanssa ja kermaviili tasapainottaa herukoiden pientä kirpeyttä. Me nautimme piirakan vaniljakastikkeen kanssa. Ohje Kotilieden sivuilta.
1 pyöreä piirakkavuoallinen
Pohja
* 2 dl ruisjauhoja
* 1 dl vehnäjauhoja
* 1/2 tl suolaa
* 100g voita
* 2 rkl kylmää vettä
Täyte
* 200g kermaviiliä
* 1 kananmuna
* 1 tl vaniljasokeria
* 1/2 dl sokeria
* 5 dl mustaherukoita
Nypi jauhot, suola ja pehmeä, kuutioitu voi tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopussa kylmä vesi ja painele taikina tasaiseksi. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Ota vuoka pois uunista ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista 200c uunissa uunin keskitasolla 10 min.
Sekoita sillä välin kermaviilin joukkoon kananmuna ja lisää sekoitellen muut täytteen aineet sekä marjat. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja kypsennä vielä n. 15 minuutin ajan. Jäähdytä piirakka ennen syömistä.
Kommentit
Lähetä kommentti