Punajuurivuohenjuustosalaatti
Viime viikolla tein miehelleni synttäripäivän kunniaksi päivällissalaatin. Salaatin kanssa nautimme hyvät juomat ja itse tehtyä yrttivoileipää. Punajuuri ja vuohenjuusto on vaan aina niin täydellinen combo. Niiden alle tein rapsakan lehtikaalipedin ja lisää rapsakkuutta toivat paahdetut cashewpähkinät.
Kahdelle (tai neljälle alkusalaatiksi)
* 1 pkt esikeitettyjä punajuuria (3 kpl paketissa, löytyy monen kaupan vihannesosastolta)
* tuore timjami
* 2 pkt lehtikaalia (yht.n. 200g)
* 1 pötkyläpaketti viipaloitavaa vuohenjuustoa
* 2 dl suolattomia cashewpähkinöitä
* rypsiöljyä
* suolaa
* tummaa balsamicoa
Laita uuni kuumenemaan 200c. Leikkaa kovat lehtiruodot pois ja revi lehtikaali palasiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta sekaan rypsiöljyä ja paahda uunissa noin vartin verran rapeaksi. Nosta jäähtymään.
Pilko esikeitetyt punajuuret ja laita niiden päälle loraus rypsiöljyä, suolaa ja timjamia. Laita uuniin n. 15 minuutin ajaksi. Pilko vuohenjuusto ja laita leivinpaperin päälle uuniin pieneen vuokaan kun punajuurten paistoaikaa on jäljellä n. 5 min.
Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla.
Kasaa annokset. Laita pohjalle rapsakkaa lehtikaalia ja päälle punajuuria, vuohenjuustoa ja pähkinöitä. Viimeistele balsamicolla. Nauti heti.
Kommentit
Lähetä kommentti