Täydellinen britakakku

Britakakku kuuluu kesään. Mielestäni paras kesäkakku kun ei tee täytteestä liian makeaa ja käyttää runsaasti tuoreita marjoja tai hedelmiä. Kuohkea, pehmeä, sulaa suussa. Jotkut käyttävät täytteeseen mascarponea, tuorejuustoa tai erilaisia hilloja, mutta kakusta tulee silloin omaan makuuni liian makea. Eilen leivoin brita-kakun kahvipöytään kummitytön vierailun kunniaksi ja käytin täytteenä omasta pihasta poimittuja vadelmia. Kakun tein alla olevalla ohjeella, nam. Täydellistä. 

Pohja:

* 150g voita
* 1,5dl sokeria
* 4 kananmunan keltuaista 
* 2dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1,5 dl maitoa

Marenki:
* 4 kananmunan valkuaista
* 2 dl erikoishienoa sokeria
* 1 dl mantelilastuja päälle

Täyte:
* 4 dl kuohukermaa
* 2 rkl vaniljakreemijauhetta
* iso kasa tuoreita vadelmia tai muita marjoja 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Vatkaa sekaan keltuaiset, yksi kerrallaan. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vatkauksen aikana. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa, kiiltävä ja sokerihiput sulaneet vaahtoon. Levitä marenkiseos pohjan päälle uunipellille. Viimeistele mantelilastuilla.

Paista 175 uunissa n. 20 min uunin alatasolla kunnes marenki saanut vähän väriä. Jäähdytä pohja. Halkaise jäähtynyt pohja kahtia ja nosta toinen osa leivinpaperia apuna käyttäen tarjoilualustalle. Vatkaa kerma, lisää vatkauksen puolivälissä kreemijauhe. Laita kermaa reilusti pohjan päälle ja laita päälle runsaasti tuoreita marjoja. Nosta toinen pohja päälle. Nauti pian täyttämisen jälkeen.

Kommentit

Suositut tekstit