Maa-artisokkaburgerit
Saimme muutama viikko sitten pussillisen maa-artisokkia ja samaan aikaan silmääni osui Mari Moilasen Jotain maukasta blogista silmiini herkullisen kuuloinen maa-artisokkaburgeri. Tätä ylistettiin parhaaksi kasvishamppariksi ikinä ja kun tätä mieheni kanssa teimme - voimme yhtyä samaan ylistyskerhoon. Nämä olivat täyskymppi! Kiitos siis Mari tästä reseptistä, niin itkuhyvää.
Maa-artisokkaburgerit eli hampurilaiset
Uppopaistettu maa-artisokka
- 8 maa-artisokkaa (itse laitoin 2 artisokkaa per hampurilainen)
- 1 tl sormisuolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria
- ruokaöljyä friteeraamiseen (käytin 0.5 litran pullon itse)
Pikkelöity punasipuli
- 1 dl punaviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 punasipulia
Sinappimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 2 tl hyvää sinappia (Opar, Dijon yms.)
- 1 valkosipulinkynsi
- rouhaisu mustapippuria
Lehtikaalisipsit
- 4 oksaa lehtikaalia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1,5 tl sormisuolaa
- rouhaisu mustapippuria
- 100 g gryere-juustoa
- 4 hampurilaissämpylää
- voita paistamiseen
Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta punasipulien marinointiliemi nopeasti ja kaada kuumana punasipulien päälle. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
Sekoita kaikki sinappimajoneesin raaka-aineet keskenään ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.
Valmista lehtikaalisipsit. Poista lehtikaalista kova varsiosa ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Levitä lehtikaalit pellille ja mausta oliiviöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä mausteet lehtikaalia joukkoon. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapeaa.
Kommentit
Lähetä kommentti