Karamellisoitu possu joulukinkusta

Joulukinkkua jää tyypillisesti aina yli ja me teimme tänään herkullista karamellisoitua possua omasta jämäpalasta. Ai että kun tuli maukasta!

Neljälle

* 600-800g joulukinkkua kuutioituna
* 1 salottisipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* 1tl jauhettua inkivääriä
* 1 tl chilihiutaleita
* 3 rkl rypsiöljyä
* 2 rkl kalakastiketta
* 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
* 2 dl kasvislientä
* 2 tähtianista
* 2 dl fariinisokeria 

* 1 pitkä kevätsipuli
* 2 rkl seesamiöljyä
* puoli punttia korianteria 
* basmatiriisiä tarjoiluun

Pilko kinkku kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit. Laita syvään paistinpannuun rypsiöljy ja kuullota siinä muutaman minuutin ajan sipuleita, inkivääriä ja chilihiutaleita. Lisää kala- ja soijakastike, kasvisliemi ja tähtianikset. Kiehauta ja lisää seokseen fariinisokeri. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. 25 min. Lisää kuutioitu kinkku ja paista n. 10 min vähän kovemmalla lämmöllä jotta kinkku saa väriä ja seos vielä karamellisoituu. Lisää lopuksi sekaan seesamiöljy. 

Asettele kastike tarjolle ja silppua päälle kevätsipuli ja korianteri. Tarjoile basmatiriisin kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit