Korealaiset äyriäistacot

Uudesta Glorian ruoka ja viini lehdestä lähti ensimmäisenä testiin korealaiset äyriäistacot. Ja nyt kyllä tuli täysosuma. Nämä olivat ihan täydellisiä, paras kokkailemaan ruoka hetkeen. Miesystävä arvioi täyden kympin iltapalaksi. Juomana lehden suositus Jean Biecher Riesling Reserve Organic 2021 oli myös täydellinen makupari.

Neljälle tai kahdelle tosi nälkäiselle 

Kevätsipuliletut
* 4 dl vehnäjauhoja
* 2 tl suolaa
* 2,5 dl kuumaa vettä
* 4 dl kevätsipulia hienonnettuna
* 3 rkl seesamiöljyä
* öljyä paistamiseen 

Pikapikkelöidyt kasvikset
* 1 dl vettä
* 1/2 dl sokeria
* 1/2 dl riisiviinietikkaa
* 1 tl suolaa
* 2 porkkanaa
* puolikas kurkku

Äyriäistäyte
* 600g jättikatkaravunpyrstöjä (esim. pakaste) tai kampasimpukoita. Itse käytin jättikatkarapuja. 
* 1 tl suolaa
* 1/2 tl mustapippuria myllystä
* 3 dl vehnäjauhoja
* 2 kananmunaa
* 4 dl pankojauhoja
* öljyä paistamiseen

Gochujangmajoneesi
* 2 dl hyvää majoneesia
* 1 tl gochujang-tahnaa
* 2 tl limen mehua

Tarjoiluun
* Ituja
* Korianteria

Valmista ensin lettutaikina. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää vesi siihen. Sekoita jauhot veden sekaan vähitellen ja vaivaa n. 5 min kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä kulho kelmulla ja anna levätä 30 min. Pilko kevätsipulit valmiiksi. 

Valmista pikapikkelöidyt kasvikset. Laita vesi, sokeri ja riisiviinietikka kattilaan. Kiehauta kunnes sokeri sulaa. Lisää suola. Anna vähän jäähtyä. Kuori ja pilko porkkanat ohuiksi lastuiksi. Pilko myös kurkku ohueksi suikaleiksi. Anna niiden maustua liemessä 30min.

Jaa taikina neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan ja pidä muut kelmun alla etteivät ne kuivu. Sipaise työtasolle vähän öljyä ja kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sivele taikinalle seesamiöljyä ja runsaasti kevätsipulia. Rullaa pitkältä sivulta. Leikkaa tulla kahtia, taita kierteeksi ja painele kädellä tasaiseksi. Kauli pyöreiksi levyiksi. Toista sama loppujen taikinapalojen kanssa. Paista letut pienellä pannulla öljyssä n. 1,5 min per puoli. Pidä valmiit letut folion alla lämpimänä. 

Taputtele sulaneet äyriäiset kuivaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita yhdelle lautaselle jauhot, toiselle kevyesti vatkatut munat ja kolmannelle pankojauhot. Pyörittele äyriäiset ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Paista kuumalla pannulla öljyssä 1-2 min per puoli. Nosta talouspaperille. 

Yhdistä Gochujangmajoneesin ainekset. 

Kokoa annokset. Laita kevätsipuliletuille äyriäisiä, majoneesia, kasviksia, ituja ja yrttejä. Kaada lasi hyvää viiniä. Nauti. 

Kommentit

Suositut tekstit