Pasta primavera

Keväinen ja raikas, vähän erilainen pasta. Ihanat maut mascarponesta, minisitruunoista ja vihreistä kasviksista. Pecorinojuustoa unohtamatta. Resepti Glorian ruoka ja viini lehdestä.

Neljälle 

* 1 nippu (250g) vihreitä parsoja 
* 150g sokeriherneitä 
* 4 minisitruunaa
* 1 rs (250g) mascarpone
* 1 dl pecorinojuustoa raastettuna
* 1 sitruunan kuori raastettuna
* 1 rkl sitruunamehua
* 2 rkl tuoretta minttua
* 1/2 tl suolaa

Lisäksi 
* 400g pastaa 
* n. 1 dl pecorinojuustoa raasteena
* mustapippuria

Napsauta parsoista puumainen tyvi pois. Leikkaa parsat 2-3cm paloiksi. Leikkaa minisitruunat viipaleiksi. 

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita minisitruunaviipaleet, parsat ja sokeriherneet kypsymään joukkoon viimeiseksi 2 minuutiksi. 

Valmista kastike pastan kypsyessä. Notkista mascarpone, raasta sekaan pecorino ja sitruunankuori. Purista joukkoon sitruunanmehu, hienonna minttu ja lisää joukkoon. Lisää suola.

Valuta pasta ja kasvikset huolellisesti lävikössä, kumoa kattilaan ja lisää heti joukkoon mascarponeseos. Kääntele niin että maut sekoittuvat tasaisesti. Jaa lautasille ja viimeistele pecorinolla ja pippurilla.


Kommentit

Suositut tekstit