Raparperi-mansikka tiramisu

Vaihdoin kuun vaihteessa työpaikkaa ja useampana päivänä leivoin jotain herkkua entisille työkavereilleni eri kouluille. Tätä tiramisua tarjosin parikin kertaa, koska tiramisu on vain niin hyvää ja raikasta. Ja helppo tehdä myös gluteenittomana. Tämä ohje gluteeniton versio, mutta voit käyttää myös savoiardi-keksejä, jotka normaalisti kuuluvat tiramisuun. Kahvin voi myös korvata amaretolla tai jollain hyvällä kahviliköörillä.

Raparperisoseen saat kun keität raparperin palat, vähän sokeria ja kanelia vedessä kattilassa. Laita vettä vain sen verran että raparperit juuri peittyvät. Keitä muutama minuutti, raparperi pehmenee nopeasti. Valuta siivilässä ja jäähdytä. Sosetta ei tarvitse soseuttaa. 

n. 10 annosta kulhoon

* 300g gluteenittomia kaurakeksejä
* 0,5 dl vahvaa kahvia
* 3dl raparperisosetta 
* n. 15 mansikkaa
* 5 kananmunaa
* 1 dl sokeria
* 500g mascarponejuustoa
* tummaa, sokeritonta kaakaojauhetta

Erottele munista valkuaiset ja vatkaa ne napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri eri kulhossa kunnolla vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaisvaahdon sekaan mascarpone ja lisää lopuksi valkuaisvaahto sekaan kevyesti nostellen. 

Kasaa tarjoiluastiaan ensin puolet kekseistä, taita niitä käsin vähän pienemmäksi. Kostuta keksejä kahvilla. Lisää keksien päälle vähän yli puolet raparperisoseesta. Lisää sen päälle puolet mascarponevaahdosta. Lisää loput keksit ja kostuta taas kahvilla. Lisää loppu raparperisose, ja pilkotut mansikat. Levitä lopuksi päälle mascarponevaahto. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2h tai yön yli. Siivilöi ennen tarjoilua päälle runsas kerros kaakaojauhetta. 



Kommentit

Suositut tekstit