Mokkapalakeksit

Apukokin harrastuksiin täytyy aina vähän väliä leipoa jotain myytävää turnauksiin / näytöksiin ja nämä mokkapalakeksit olivat kivaa vaihtelua perinteisille mokkapaloille. Tein itse annoksen tuplana. Yksi satsi riittää oman perheen herkuksi tai pieniin juhliin. 
Ohje bongattu Vanillacakesin instagramista.

Keksitaikina

* 100g huoneenlämpöistä voita
* 1,5 dl sokeria
* 0,5 dl tummaa siirappia
* 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* 2,5 dl vehnäjauhoja 

Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja lisää kulhoon muut aineet. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin keksitaikinaksi. Taikina muuttuu hetken päästä muovailtavaksi kun jonkun aikaa vatkaa.
Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle kaksi n. 25 cm pituista ja leveydeltään n.15 cm levyä. Painele noin sentin paksuiseksi. Itsellä taikina ei juurikaan kohonnut tai levinnyt uunissa. Paista 175c uunissa n. 7-10 min uunista riippuen. Taikina on vähän pehmeää kun otat sen uunista. Jäähdytä hieman.

Kuorrute

* 50g voita
* 2 rkl kahvia
* 2 rkl kaakaojauhetta
* 1,5 tl vaniljasokeria
* 3 dl tomusokeria (saattaa tarvita enemmän)
* nonparelleja

Sulata voi ja sekoita sen sekaan kahvi, kaakaojauhetta ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaan tomusokeri. Lisää sen verran että kuorrute on sopivan notkeaa ja vielä juoksevaa levitettäväksi, mutta ei liian ohutta / paksua. Levitä nopeasti keksitaikinan päälle ja ripottele heti päälle nonparellit. Kuorrute jähmettyy nopeasti.

Nosta keksilevyt jääkaappiin kovettumaan ja leikkaa esim. muutaman tunnin päästä tai seuraavana päivänä viistosti kekseiksi. 


Kommentit

Suositut tekstit