Korean bolognese

Glorian ruoka ja viini lehden ohjeet eivät kyllä ikinä petä. Viikonloppuna testattiin korealaisittain maustettua bolognesekastiketta ja olipas hyvää. Kunnon potku ja ihanat maut. Tervetullutta vaihtelua normi jauhelihasoossille. Gochujang tahna on tulista, joten lisää vähitellen jos et ole varma kuinka tulisesta tykkäät. Meidän aikuiseen makuun ohjeen määrä oli juuri täydellinen. 

3-4 annosta

* 2 rkl seesaminsiemeniä 
* 400g naudan jauhelihaa
* 2 valkosipulinkynttä 
* 2 rkl tomaattipyreetä
* 1 rkl gochujang-chilitahnaa
* 2 tl inkivääritahnaa (itse raastoin tuoretta inkivääriä n. 4 cm palan)
* 1 tl ruskeaa sokeria
* 2 rkl soijakastiketta
* 1 rkl seesamiöljyä
* 4 levyä (200-250g) vehnänuudeleita
* n.1 dl nuudeleiden keitinvettä
* 1/2 ruukku ruohosipulia
* 1rkl limettimehua

Paista seesaminsiemeniä kuivalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä sivuun odottamaan.
Paista jauheliha omassa rasvassaan rapean ruskeaksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää ne pannulle yhdessä tomaattipyreen kanssa. Paista pari minuuttia. Lisää gochujang, inkivääri, sokeri, soijakastike ja seesamiöljy ja anna paistua hiljalleen miedolla lämmöllä. 
Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Kauhaise kattilasta desi vettä ja kaada pannulle jauhelihakastikkeen sekaan. 
Valuta nuudelit huolellisesti ja lisää pannulle kastikkeen sekaan. Sammuta keittolevy. Pilko sekaan ruohosipuli, limetin mehu ja paahdetut seesaminsiemenet. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

Kommentit

Suositut tekstit