Tahmapyörykät
Nämä Glorian ruoka ja viini lehden ohjeella tehdyt tahmapyörykät olivat ihan superhyviä. Myös kylmänä!
Tahmapyörykät
Noin viidelle
* 2 valkosipulinkynttä
* 1/2 rkl inkivääriä raastettuna
* 1 dl kermaa
* 0,5 dl korppujauhoja
* 1 tl suolaa
* 1 kananmuna
* 500g naudan jauhelihaa
Glaseeraus
* 1/2dl teriyakikastiketta
* 1 rkl seesamiöljyä
* 1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi suolapähkinöitä, 1 tl chilirouhetta
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kerma, korppujauhot, suola ja muna kulhossa. Turvota 10 min. Lisää jauhelihaa ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä pieniä coctailpyöryköitä ja laita leivinpaperin päälle uunipellille vieri viereen. Kypsennä 225c uunissa noin 12-15 min.
Rouhi suolapähkinät pieneksi.
Kaada teriyaki-kastike ja öljyt laakealle pannulle. Kuumenna minuutin ajan. Siirrä kypsät lihapyörykät pannulle ja kääntele niin että glaseeraus tarttuu pintaan. Lado pyörykät tarjoilulautaselle ja ripottele päälle suolapähkinärouhetta ja chiliä.
Kommentit
Lähetä kommentti