Omenainen porkkanakakku

Ystävilläni oli sadonkorjuujuhlat joihin mietin sopivaa jälkiruokaa teemaan sopien. Mieleeni tuli kakku, jota herkuttelin töissä työkaverin syntymäpäivien kunniaksi. Resepti bongattu Aino-Liina Leskelän instagramtililtä. Kakku on superherkullinen, sopivan makea, mutta raikas. Ja helppo tehdä.
Seuraavalla kerralla tosin teen kakun tupla-annoksena tai laitan selvästi pienempään irtopohjavuokaan. Ohjeessa oli 22-24cm irtopohjavuoka mutta omassa 24cm vuoassa pohjasta tuli sen verran ohut että omaan makuun vedin täytteet päälle enkä halkaissut pohjaa. Kivan korkean kakun saisi 18-20cm irtopohjavuoassa. 
Tämä toki tulee huomioida paistoajassa.

Pohja

* 2dl rypsiöljyä
* 1 dl sokeria
* 1 dl fariinisokeria
* 2 kananmunaa
* 2,75dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl ruokasoodaa
* 1 tl kanelia
* 0,5 tl kardemummaa
* ripaus suolaa
* 200g porkkanaa hienoksi raastettuna

Omenat

* n.300g omenaviipaleita
* 20g voita
* 0,75 dl fariinisokeria
* 2tl kanelia

Täyte:
* 400g vaniljatuorejuustoa
* 1 dl vispikermaa
* 200g Valion kinuskikreemiä

Tee ensin pohja. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, voitele reunat. Sekoita kulhossa hyvin keskenään öljy, sokerit ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi öljymunasokeriseokseen. Sekoita. Lisää hienoksi raastettu porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan ja paista 175c uunissa noin 25 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan tao levitä täytteet päälle tortun tapaan kuten minä tein.

Valmista omenat. Pilko omenat lohkoiksi, voit myös käyttää pakasteomenoita. Sulata pannulla voi ja lisää fariinisokeri ja kaneli. Sekoita joukkoon omenat ja kuumenna kunnes omenat pehmenevät. Jäähdytä.

Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, vatkaa sekaan huoneenlämpöiset vaniljatuorejuustot. Notkista kinuskikreemi sekoittamalla lusikalla vauhdikkaasti kreemiä kulhossa.

Laita pohjan päälle ensin tuorejuustokermaseosta, sitten kinuskikreemiä ja lopuksi omenahyvettä. Jos teet kakun, laita puolet täytteistä väliin ja puolet päälle. Herkullista oli myös tortun tapaan tehtynä. 

I











Kommentit

Suositut tekstit