Perinteiset juustosarvet


Meheviä juustosarvia saa esimerkiksi kermaviilipohjaisesta taikinasta, mutta joskus tekee mieli "perinteisiä" juustosarvia. Itse koen perinteiseksi sarvet, jotka on tehty sämpylätaikinaa muistuttavasta taikinasta. Näihin sarviin on tärkeää laittaa täytettä runsaasti. Ohje on alkujaan yläasteen kotitalouskirjasta, joka löytyy edelleen keittokirjahyllystäni. Ohjetta voi hieman muokkailla nestettä vaihtelemalla sekä täytteissä voi käyttää mielikuvitusta. Juuston lisäksi täytteeseen sopii mainiosti esim. kinkku tai kalkkuna tai erilaiset yrtit. 

12 kpl

* 2½ dl maitoa (itse käytin sarvissa 1,5 dl porkkanamehua, 1 dl maitoa)
* 25 g hiivaa
* 1 tl suolaa
* 1 muna
* 6-7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
* ½ dl rypsiöljyä

Täyte:
* ½ munaa
* 3 dl voimakkaan makuista juustoraastetta

Voiteluun:
* ½ munaa
* juustoraastetta

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja muna ja vaivaa jauhot sekaan vähitellen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli ympyräksi jaa taikinapyörällä ympyrä kuuteen yhtä suureen osaan (kolmioiksi). Laita täytettä leveälle sivulle ja pyöritä sarveksi kohti ympyrän keskustaa. Kohota sarvia noin 15 minuuttia leivinliinan alla.

Voitele kohotetut sarvet munalla ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. 
Paista uunin keskitasolla 225c noin 15 minuuttia.

Sarvet ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Kommentit

  1. Moikka! Tein näitä tänään iltapalaksi, onnistuivat erinomaisesti! Osaan sarvista laitoin täytteeksi sitä lehtikaali-pekoni-vuohenjuusto-seosta, jota tulee niihin calzoneihin. Toimi myös hyvin! Tykkäsin tosi paljon tuosta taikinasta, tuli ihanan kuohkeita ja pehmeitä sarvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat juurikin kuohkeita ja pehmeitä - ihanan pulleita sarvia :). Pitääpä itsekin kokeilla joskus lehtikaalitäytteellä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit