Speltti uunipuuro

Oletko kokeillut puuron teossa ja muutenkin ruoanlaitossa (esim. sämpylöissä) spelttiä? Speltti alkuvehnä on pähkinäinen ja aromikkaan makuinen vilja. Täysjyväspeltissä on runsaasti kuitua ja proteiinia ja se sopii mielestäni täydellisesti osaksi terveellistä ruokavaliota. Kivaa vaihtelua "normipuuroihin". 

Spelttihiutaleista voi valmistaa puuron myös hellalla, mutta itse koen helpommaksi heittää puuron uuniin. Jos valmistat puuron hellalla, lisää hiutaleet kiehuvaan maitoon, sekoittele ja keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuutin ajan. Sekoita välillä.

Speltti uunipuuro maistuu parhaimmalta lämpimänä ja kyytipojaksi sopii täydellisesti viileä mehukeitto.


Uunipuuro neljälle

* 1 litra kevytmaitoa
* 3 dl isoja spelttihiutaleita
* ½ tl suolaa

Voitele uunivuoka. Kaada maito uunivuokaan ja sekoita joukkoon hiutaleet ja suola. Paista ilman kantta 150 asteissa uunissa noin 2 tunnin ajan.

Kommentit

Suositut tekstit