Ranskalainen suklaakakku
Yksinkertainen leivonnainen kruunaa usein kahvipöydän. Mutakakun kaltainen ranskalainen suklaakakku sopii lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen ja maistuu erityisen maukkaalta kermavaahdon kera (Vinkki: mausta kermavaahto lakritsijauheella!).
Tämän kakun ohjeen otin Vappu Pimiän reseptikirjasta. Vapun täti on kyseisen ohjeen löytänyt ruotsalaisesta ruokalehdestä lähes 25 vuotta sitten.
8-10 annosta
* 200g voita
* 200g laadukasta tummaa suklaata
* 2 dl sokeria
* 4 kananmunaa
* 3,5 dl vehnäjauhoja
Vuoan voiteluun rasvaa ja korppujauhoja
Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka, laita pohjalle halutessasi leivinpaperi.
Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa tai varovasti pienellä teholla mikrossa välillä sekoittaen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot pienissä erissä varovasti nostellen joukkoon.
Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja nosta uunin keskitasolle. Paista kakkua 12-15 min uunin tehosta ja vuoan koosta riippuen. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Jäähtyessään se hieman jähmettyy. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vadille.
Halutessasi voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla.
Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai ranskankerman kera.
Kommentit
Lähetä kommentti