Bahn mi-kanasandwich



Blogistani löytyy jo useita Sara La Fountainin ohjeita - eikä suotta, ne vain ovat yleensä aika takuuvarmasti toimivia. Aina kun jotain Saran ohjetta kokeilen, se päätyy "teen varmasti uudelleen"-listalle. Näitä vietnamilaisia bahn mi-kanasandwichejä tein iltapalaksi jokin aika sitten kun rakas ystäväni oli meillä kylässä. Hyvin näytti kaikille pöydän ympärillä maistuvan :).

Jos retikka on sinulle vieras juures, se löytyy kaupan vihannesosastolta yleensä lanttujen, palsternakkojen yms. lähistöltä. Hieman palsternakan näköinen, vähän pulleampi valkoinen pötkylä. Maku on hivenen retiisiin vivahtava.

4 hengelle

* 3 broilerin maustamatonta rintafileetä
* 2 isoa moniviljapatonkia
* 8 rkl majoneesia
* 10 cm pätkä kurkkua
* 1 pieni punasipuli
* 1 ruukku korianteria

Marinadi
* 2 valkosipulinkynttä
* 2 salottisipulia
* 3 rkl soijakastiketta
* 2 rkl kalakastiketta
* 1 rkl sokeria
* 1 tl mustapippuria

Porkkana-retikkapikkelssi
* 200g porkkanoita
* 150g valkoista retikkaa 
* ½ dl riisiviinietikkaa
* ½ dl vettä
* 2 rkl sokeria
* 1/4 tl suolaa


Valmista ensin pikkelssi maustumaan. Kuori ja leikkaa porkkanat ja retikka ohuiksi suikaleiksi perunankuorimaveitsellä. Sekoita toisessa kulhossa keskenään riisiviinaetikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada vihannesten päälle. 
Anna maustua vähintään 2 tuntia jääkaapissa. 

Tee sitten marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Sekoita muut marinadin ainekset joukkoon. Lisää broilerin rintafileet sekaan ja anna maustua vähintään tunti.

Paista fileet paistinpannulla tai uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Jäähdytä ja leikkaa sentin paksuisiksi paloiksi. Itse paistoin pannulla kun omat fileet olivat aika ohuita. Valmistuvat nopeammin.

Leikkaa patongit kahteen osaan ja halkaise puolikkaat. Voitele leivät majoneesilla. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja levitä patongeille. Lado päälle broileria, ohuita punasipulirenkaita, porkkana-retikkapikkelssiä ja korianteria. 

Nauti heti!

Porkkana-retikkapikkelssi



Kommentit

Suositut tekstit