Marokkolainen kanapata

Bongailen aina naistenlehtiä selatessani erilaisia ruokareseptejä ja tämän reseptin taisin napata anoppini jostain lehdestä taannoisella vierailulla. Ja kannatti muuten napata resepti talteen, todella maistuvaa kanapataa! Lisukkeet täydentävät kokonaisuuden. Kun laittaa suuhun yhtäaikaa kanapataa, couscousia, fetahässäkkää ja turkkilaista jugurttia - pääset oikeasti ehkäpä makumatkalle Marokkoon...


6 annosta

* 4 maustamatonta broilerin rintafilepihviä
* ripaus suolaa
* ripaus mustapippuria
* 2 rkl öljyä
* 1 sipuli
* 3 valkosipulinkynttä
* 2 tomaattia
* 0,5 cm inkivääriä raastettuna
* 1 tl kanelia
* 1 tl kurkumaa
* 1 tl juustokuminaa (jeera)
* 1 tl korianterin siemeniä
* 2 keskikokoista bataattia
* 6 dl kanalientä
* 2 rkl punaviinietikkaa
* 2 rkl tummaa ruokosokeria
* 1 dl rusinoita

Lisuke:
* 1 punasipuli
* 1 dl tuoretta minttua
* ½ sitruunan kuori
*100g hyvää fetajuustoa (esim. Patros)

Lisäksi:
* Couscousia
* Maustamatonta jugurttia (miel. turkkilainen tai kreikkalainen)

Mausta huoneenlämpöiset broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Paloittele noin sentin kokoisiksi paloiksi. Paista broileria öljytyssä padassa pari minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin. Nosta fileet sivuun odottamaan.

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa tomaatit pieneksi. Poista niistä kova kanta. Kuori ja raasta inkivääri. Laita sipulit, tomaatit, inkivääri ja kuivamausteet tehosekoittimeen ja soseuta niistä tasainen tahna.

Kaada tahna pataan jossa paistoit kanan. Kuullota pari minuuttia. Lisää pataan broilerit ja isohkoiksi paloiksi pilkotut bataatit, kanaliemi, etikka ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää rusinat.

Valmista lisuke. Kuori ja hienonna sipuli, lisää joukkoon hienonnettu minttu, raastettu sitruunan kuori ja murennettu feta.

Tarjoa lisäksi padan kera couscousia sekä maustamatonta jugurttia.

Kommentit

Suositut tekstit