Hodarisämpylät
Ostatko hodareihisi niitä pieniä, kapeita ja mauttomia vehnäpötkylöitä kaupasta?
Niin minäkin ostin kunnes kokeilin tehdä hodarisämpylät itse.
Sen jälkeen en ole kumisämpylöihin sortunut.
Niin minäkin ostin kunnes kokeilin tehdä hodarisämpylät itse.
Sen jälkeen en ole kumisämpylöihin sortunut.
Kokeile sinäkin ensi kerralla tehdä sämpylät itse. Helppoa ja ai että kun hyvää. Hodarit voi täyttää lähes miten vain. Meillä juhannuksena syötiin hodareita nyhtökanalla (lisukkeita oman mielen mukaan - taaperolle "kepsua", kurkkua ja kanaa) sekä hodarinakeilla ja coleslawlla.
Näihin kaikkiin lisukkeisiin tulossa ohjeet vielä tänään!
Tai no, nakit kyllä ostettiin valmiina :).
Hodarisämpyläohje kirjasta Katukeittiö - parempaa roskaruokaa.
20 pikkuista hodarisämpylää tai 10 jättihodarisämpylää
* 5 dl täysmaitoa
* 70g tuorehiivaa
* 12 dl vehnäjauhoja
* 40 g sulatettua voita
* 1 tl suolaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen täysmaitoon. Sekoita ja lisää parissa erässä sulatettu voi ja jauhoja sekä suola. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin 20 minuutin ajan. Vaivaus palkitsee, suosittelen konetta jos sinulla vain on. Jos käsin vaivaamisessa menee hermot, koita jaksaa edes 10 minuutin ajan.
Pyöritä taikinasta palloja ja pyöritä ne kämmenellä suikuloiksi.
Anna kohota hitaasti ja rauhassa liinan alla 1,5 tuntia. Pitkä kohotus on taikana superpehmeille ja kuohkeille sämpylöille.
Paista 220 asteessa noin 10 minuutin ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti