Nyhtökana (pulled chicken)

Nyhtöpossu eli pulled pork jyrää edelleen. Samanlaista herkkua pystyy valmistamaan myös kanasta. Slurps. Kokeile nyhtökanaa hot dogien tai hampurilaisten täytteeksi. Maistuu kyllä myös sellaisenaan vaikkapa bataattiranskisten kera. Tätä itse tehdyn hodarisämpylän väliin, vähän sriracha-kastiketta ja tuoreita kasviksia, avot! Tämä ohje parempaa roskaruokaa kirjasta.



4-6 hengelle

* 1 kg maustamattomia kanankoipia
* 1 rkl voita
* 1 rkl oliiviöljyä
* 1 sipuli
* 1 chili
* 3 valkosipulinkynttä
* 500g paseerattua tomaattia
* 2 rkl ruokosokeria
* 2 rkl Worcestershire-kastiketta
* 0,5 dl omenaviinietikkaa
* 1 tl sinappia
* 1 tl paprikajauhetta
* 1 tl chilijauhetta
* ripaus cayennepippuria
* suolaa ja pippuria myllystä

Ota kanat huoneenlämpöön. Poista chilistä siemenet. Kuumenna padassa öljy ja voi ja kuullota silputtua sipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Lisää viipaloitu valkosipuli ja muut mausteet. Anna hautua noin 5 min. Poista kanoista paksuin nahka ja lisää kananpalat pataan. Anna hautua hiljalleen ilman kantta kahden tunnin ajan tai ylikin jotta liha irtoaa hyvin luista.
Nosta kanat pois kastikkeesta ja nyhdä niistä lihat irti. Laita lihat takaisin kastikkeen joukkoon ja kuumenna. 

Kommentit

Suositut tekstit