Smetanalohi

Smetanalohi on helppo ja nopea arkiruoka. Lohi vuokaan ja päälle vain äkkiä keskenään sekoitetut ainekset. Hetkeksi uuniin ja pian on maukasta kalaa tarjolla. Mums.


6 hengelle

*n. 800g - 1 kg merilohi- tai kirjolohifilettä
* suolaa myllystä
* 125g smetanaa
* 2 dl kermaa
* ½ sitruunan puristettu mehu
* ½ sitruunan raastettu kuori
* ½ dl tuoretta tilliä
* pieni ripaus sokeria


Poista tarvittaessa fileestä paksuin rasvakohta sekä ruodot. Laita uunivuokaan. Rouhi fileen päälle hieman suolaa. Sekoita täytteen ainekset keskenään; pese sitruuna hyvin ennen kuoren raastamista.
Laita täyte kalan päälle ja paista 175c uunissa 20-30 min fileen paksuudesta ja koosta riippuen. 
Älä paista ylikypsäksi. 
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai muussin kera.



Kommentit

Suositut tekstit