Dallaspullat


Kukapa ei tykkäisi Dallaspullista - etenkin sellaisista missä on ihan hurjan paljon täytettä... Mmmmm... Helppo heittää pakastealtaasta uuniin tai ostaa kaupan valmispullahyllystä, mutta aika helppoa tehdä myös ihan itse. Ja itsetehty on aina itsetehty - niitä voi mielestäni syödä hyvällä omalla tunnolla yhden enemmän ;). 

pari pellillistä (n.15 pullaa)

* 3dl maitoa
* 25g tuorehiivaa
* 1 muna
* 1 dl sokeria
* ripaus suolaa
* 7-9 dl vehnäjauhoja
* 100g sulatettua voita

Täyte

* 150g sulatettua voita
* 1 prk (200g) maustettua rahkaa, makuna vanilja
* 1 pss valmista vaniljakastikeainesta (esim. blå band)
* 1 rkl vaniljasokeria

Voiteluun munaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja ripaus suolaa. Vaivaa hyvin kädellä tai yleiskoneella sekaan jauhot vähitellen. Jauhojen määrä riippuu jauhoista. Pullataikinan tulee irrota kulhon reunoista, mutta se ei saa olla liian tiivis. Lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu voi. Anna kohota lämpimässä paidassa liinan alla noin 45 min.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään. Anna sulatetun voin jäähtyä hieman ennen kuin sekoitat joukkoon muut ainekset. Kauli taikina levyksi korvapuustien tapaan ja levitä levylle puolet täytteestä. Rullaa ja leikkaa paloiksi. Laita pellille kierrepuoli ylöspäin ja kohota liinan alla puolisen tuntia.

Voitele kohonneet pullat munalla ja laita reilusti täytettä pullien päälle. 
Paista 225 uunissa 10-13 minuuttia. 


Matkalla uuniin :)

  

Kommentit

Suositut tekstit