Mustakaali-pistaasipasta
Mansikkavaahtiksen keittiö elää tällä hetkellä osin pahvilaatikkoelämää muuton takia, joten päivityksiä tulee hieman harvempaan ja voi olla että seuraavat pari viikkoa on blogissakin aika hiljaiseloa. Mutta sitten lupaan että hella ja uuni lämpiää taas entiseen tahtiin!
Tässä kuitenkin uusimmasta Glorian ruoka ja viini lehdestä napattu ohje herkulliseen pastaan - voit käyttää kaalina musta- tai lehtikaalia. Slurps!
Tässä kuitenkin uusimmasta Glorian ruoka ja viini lehdestä napattu ohje herkulliseen pastaan - voit käyttää kaalina musta- tai lehtikaalia. Slurps!
Neljälle
* 400g spagettia
* 200g musta- tai lehtikaalia
* pienen purjon vaalea osa
* 2 tl sitruunan kuorta raasteena
* 1 rkl oliiviöljyä
* 3 dl pastan keitinvettä
* 1 kasvisliemikuutio
* 4 rkl sitruunanmehua
* 1½ dl pistaasipähkinöitä
* 2 dl ruokakermaa
* 1 tl rouhittua valkopippuria
Keitä spagetti. Tee sillä välin kastike. Hienonna kaali pieneksi (poista paksu lehtiruoto). Halkaise ja pese purjo ja leikkaa vaalea osa ohuiksi puolirenkaiksi.
Raasta hyvin pestyn sitruunan ohut keltainen kuoriosa.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä purjoa hetki. Lisää kaali, pastan keitinvettä, liemikuutio, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Hauduta noin kymmenen minuuttia. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät valmiiksi. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja valkopippuri.
Lämmitä, mutta älä anna kastikkeen enää kiehahtaa!
Valuta spagetti ja sekoita kastike joukkoon. Viimeistele annos rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Kommentit
Lähetä kommentti