Kurpitsa-appelsiinikeitto
Viikonloppuna Sandron leivän kanssa herkuteltiin Sandron "Pumpkin soup with orangea". Omassa keitossani oli maku kohdallaan, mutta keitto oli liian liemimäistä. Vähensin nyt tästä ohjeesta 5 dl nestettä alkuperäisestä. Nestettä on hyvä olla vain sen verran että kasvikset peittyvät.
4 hengelle
* 1,2 kg kurpitsaa (perinteinen oranssi tai myskikurpitsa)
* 1 porkkana
* 1 sipuli
* 2 rkl oliiviöljyä
* 0,5 rkl suolaa
* 1 tl mustapippuria
* 1 rkl hunajaa
* 1 tl chilijauhetta
* 0,5 tl kanelia
* 1 tl jauhettua kuminaa
* 2 tl jauhettua inkivääriä
* 1 rkl zaataria (kuivattua timjamia, oreganoa ja seesaminsiemeniä)
* 1,5 l (tai enemmän) vettä
* 1 appelsiini
* 1 porkkana
* 1 sipuli
* 2 rkl oliiviöljyä
* 0,5 rkl suolaa
* 1 tl mustapippuria
* 1 rkl hunajaa
* 1 tl chilijauhetta
* 0,5 tl kanelia
* 1 tl jauhettua kuminaa
* 2 tl jauhettua inkivääriä
* 1 rkl zaataria (kuivattua timjamia, oreganoa ja seesaminsiemeniä)
* 1,5 l (tai enemmän) vettä
* 1 appelsiini
Lämmitä uuni 220c. Kuori ja poista siemenet kurpitsasta. Pilko kuutioiksi. Kuori ja pilko myös porkkana ja sipuli. Mausta vihanneskuutiot oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla, hunajalla, chilijauheella, kanelilla, kuminalla, inkiväärillä ja zaatarilla.
Laita vihannekset leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa puolisen tuntia.
Siirrä vihannekset kattilaan, lisää vesi. Keitä noin 20 min ajan. Purista appelsiininmehu keittoon ja raasta joukkoon myös oranssi kuori.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderillä.
Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti