Sandron leipä
Sandro on ihana Marokkolainen ravintola Helsingissä. Hetki sitten ostin Richard McCormicin kirjan The Sandro Cook book. Kirja on täynnä kokeilemisen arvoisia reseptejä, joista ensiksi päätin tehdä syksyn värejä kunnioittaen kurpitsa-appelsiinikeittoa ja Sandron suussa sulavaa leipää, joka saa värinsä sahramista.
Tämä leipä maistuu parhaimmalta mausteisten ruokien ja keittojen kera, mutta hyvää peinteisesti kahvin ja juustonkin kera. Keiton resepti tulossa huomenna.
Sandron leipä (2 kpl)
* 500 ml vettä
* 700g vehnäjauhoja
* 9g kuivahiivaa
* 0,5 rkl suolaa
* 3 rkl hunajaa
* 0,5g sahramia
* 2 rkl rypsiöljyä
* 1 rkl seesaminsiemeniä
* 1 rkl auringonkukan siemeniä
* 700g vehnäjauhoja
* 9g kuivahiivaa
* 0,5 rkl suolaa
* 3 rkl hunajaa
* 0,5g sahramia
* 2 rkl rypsiöljyä
* 1 rkl seesaminsiemeniä
* 1 rkl auringonkukan siemeniä
Lämmitä vesi 37-40 asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sahrami, suola ja 2 rkl hunajaa. Sekoita hyvin ja lisää jauhoja vähitellen.
Alusta taikinaa 5 minuuttia yleiskoneella keskinopeudella tai 10 minuuttia käsin.
Alusta taikinaa 5 minuuttia yleiskoneella keskinopeudella tai 10 minuuttia käsin.
Peitä kostutetulla leivinliinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi 30-45 min.
Leivo jauhotetulla pöytätasolla kahdeksi leiväksi
ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota 10 min.
Lämmitä uuni 180c. Paista leipiä uunissa n. 40 minuutin ajan. Ota varovasti pois uunista ja voitele leivät rypsiöljyn ja 1 rkl hunajaa seoksella. Ripottele pintaan siemeniä.
Paista leipiä vielä 20 minuutin ajan.
Jäähdytä leivät ritilän päällä. Anna jäähtyä vähintään 30 min ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti