Mehevä omppupiiras

Nyt on joka paikka pullollaan ihania kotimaisia omenoita. Tänään 4.10 vietetään korvapuustipäivää, mutta päätin puustien sijaan leipoa tyttäreni kanssa illalla omenapiirakan. Nautin kovasti Venlan kanssa leipomisesta. Ihana touhuta yhdessä arjen askareita ja ehkä sitä kautta innostaa lastakin myöhemmässä elämässä kokkailuun. Sotkusta viis, ota lapset mukaan keittiötouhuihin!
 Meillä 2-vuotias lisää taikinaan aineita ja sekoittelee innolla.
 Ja toki osallistuu ahkerasti myös taikinan koemaistamiseen.
 
Tämä erityisen mehevä omppupiirakkaresepti on Vappu Pimiältä. Maustuu sellaisenaan, muta erityisen hyvää vaniljakastikkeen tai - jäden kera. Piiras säilyy hyvin pari päivää.
 
* 175g huoneenlämpöistä voita
* 2,5 dl sokeria (itse käytin luomuruokosokeria)
* 2 tl vaniljasokeria
* 3 kananmunaa
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1,5 tl kanelia
* 200g ranskankermaa
Vuokaan voita
Päälle
* 4-5 pientä omenaa
* 1 tl kanelia
* 1,5 rkl sokeria
 
Laita uuni lämpenemään 160c. Kuori ja kuutioi omenat. Voitele n. 20-22cm piirakkavuoka.
Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmunat hyvin seokseen yksitellen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa. Sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja laita päälle reilusti omenakuutioita. Paina osa omenoista taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
 
Paista piirakkaa uunissa noin 1h 15 min. Kokeile kypsyyttä tikulla sillä uuneissa on eroja. Piirakka ei saa olla liian tumma, mutta tikkuun ei saa jäädä taikinaa.  Kypsymisaika vaihtelee 1h - 1h 20 min.
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit