Punajuuri-couscous-fetasalaatti

Tuoreet punajuuret ovat ihan lemppareitani ja aina kun jossain reseptissä saa sitä hyödyntää - pääsee se helposti kokeiluuni. Pidän myös etikkapunajuurista, mutta tuoreilla ja niillä ei ole juurikaan mitään tekemistä keskenään. Älä siis missään nimessä korvaa tuoreita punajuuria säilykeversioilla.
Tämä herkullinen salaattiresepti on Sandron keittokirjasta.
 
Ps. Suosittelen käyttämään kertakäyttöisiä hanskoja punajuuria käsitellessä ellet halua viikoksi punakkaa väriä käsiin :).
 
4 hengelle kevyenä pääruokana, lisukkeena n. 6-8 hengelle
 
* 2 dl couscousia (keittämätöntä)
* 1 pieni sipuli
* 2 punajuurta (keskikokoisia)
* 3 tl maissinjyviä
* 2 rkl rusinoita
* rouhaisu suolaa
* 100 g fetaa
* 2 rkl pinjansiemeniä
* 2 rkl tuoretta minttua
 
Laita punajuuret kiehumaan. Keitä kunnes ovat pehmenneet. Anna hieman jäähtyä. Kuori ja pilko pieneksi.
Kyosennä couscous paketin ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuivalla pannulla. Kiehauta maissinjyvät nopeasti mikäli käytät pakastemaissia.
Sekoita keskenään couscous, punajuuret, sipuli, maissi, rusinat ja mausta suolalla. Lisää päälle murustettu feta, pinjansiemenet ja minttu.
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit