Jouluinen pavlova

Pavlovat ovat ihania tarjottavia. Marenkipohjan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja täytteet päälle juuri ennen tarjoilua. Pavlovaan käy ihan vain kermavaahto ja erilaiset marjat ja hedelmät, mutta viime viikonloppuna tein Leikkien lelukutsuilleni jouluista karpalopavlovaa. Kyseinen pavlova on yhtä aikaa ihanan makea ja kirpeä.

Noin 10 palaa, gluteeniton

Marenkipohja
* 6 valkuaista
* 2 dl erikoishienoa sokeria
* 2 dl tomusokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* ripaus suolaa
* 2 tl maissitärkkelystä
* 1 tl valkoviinietikkaa


Täyte
* 3 dl kuohukermaa
* 1,5 dl valmista kinuskikastiketta
* 1 tl vaniljasokeria
* 5 dl jäisiä karpaloita


Lisäksi päälle valmista kinuskikastiketta

Tee marenkipohja hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokerit ja suola lisää ne pienissä erissä vaahtoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja etikka.

Levitä marenkivaahto öljyllä kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipellille. Tee vaahdosta noin 25 cm halkaisiltaan oleva ympyränmallinen levy. Painele lusikalla syvennys keskelle täytettä varten.
Kypsennä marenkia uunissa ensin 125c puoli tuntia. 
Laske lämpö 100 asteeseen ja kypsennä edelleen 1,5 tuntia.
Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä jälkilämmössä.

Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastike. Lisää kastiketta vähitellen, maun mukaan. Lusikoi vaahto kakun keskelle ja koristele pinta karpaloilla ja kinuskikastikeraidoilla.
Nauti heti!


Kommentit

Suositut tekstit