Kylmäsavulohilasagne

Lasagne on hyvää melkein mistä tahansa raaka-aineesta. Vaihtelua lasagneen saat tekemällä sen kalasta jauhelihan, kanan tai kasvisten sijaan. Kylmäsavulohi on ihana raaka-aine ja se sopii hyvin myös lasagneen. Tämän ohjeen olen napannut 3h+kasvimaa-blogista.


6 hengelle

* 1 punasipuli
* öljyä
* 1 prk paseerattua tomaattia (370g), esim. Mutti

* 1 prk valkosipuli-tomaattimurskaa (370g), esim. Mutti
* 1 tl soijakastiketta
* 1 valkosipulinkynsi
* 2 tl hunajaa
* mustapippuria
* 1/2 dl ruohosipulia
* 300g kylmäsavulohta

Juustokastike
* 50g voita
* 3/4 dl vehnäjauhoja
* 8 dl maitoa
* 150 g juustoraastetta
* suolaa

* 9 lasagnelevyä


Kuori ja pilko punasipuli. Freesaa sitä pannulla öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattimurska. Lisää soija, pilkottu valkosipuli sekä hunaja ja mustapippuri. 
Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 min.

Tee juustokastike. Sulata kattilassa voi ja vispaa joukkoon vehnäjauhot.
 Lisää maito koko ajan vispaten ja sekoittele kunnes kastike sakenee. Mausta ja lisää juustoraaste. Säästä vähän raastetta vuoan päälle.

Lisää tomaattiseokseen pieneksi pilkottu ruohosipuli ja kylmäsavulohi.
Laita lasagnevuokaan kerros kalakastiketta, juustokastiketta ja päälle 3 lasagnelevyä. Toista. 
Jätä päällimmäiseksi 3 lasagnelevyä ja kaada päälle loput juustokastikkeesta ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista 175c uunissa 45 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. 






Kommentit

Suositut tekstit