Vaaleat piparit (maailman parhaat)

 




En ole itse kovin suuri perinteisten pipareiden ystävä, mutta näitä pipareita RAKASTAN. Blogissa julkaisin viime joulun aikaan parhaiden perinteisten pipareiden reseptin, mutta tämä on mielestäni maailman parhaiden vaaleiden pipareiden resepti. Näihin tulee ihan mieletön himo. 
Kun otat yhden, et voi lopettaa... Ja näitä voi leipoa muulloinkin kuin joulunaikaan.

n. 4 pellillistä pipareiden koosta riippuen

* 250 g voita (ei missään nimessä margariinia!)
* 250g sokeria
* 2 munaa
* 500g vehnäjauhoja
* ½ tl soodaa
* 2 tl vaniljasokeria
* ½ tl kanelia 

Valmista taikina vaahdottamalla kunnolla voi ja sokeri. Lisää voisokerivaahtoon yksitellen munat koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Muodosta taikinasta pallo tai suorakaiteen muotoinen neliö ja laita se leivinpaperin päälle. Taittele paketiksi ja nosta taikina jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli. Kahden tunnin jääkaappiaika on kuitenkin jo riittävä.

Leivo perinteisten pipareiden tapaan pikkuleiviksi hyvin kevyesti jauhotetulla pöydällä tai alustalla. Ota taikina jääkaapista kolmessa tai neljässä osassa eli pidä esillä vain se osa minkä kaulit. Kun taikina on kylmää, sitä on helppo käsitellä ja leipoa. Kannattaa siis tehdä ikäänkuin pelti kerrallaan.

Paista piparit 175c uunissa 8-10 min. Piparit eivät saa ruskistua yhtään vaan ne ovat uunista tullessaan yhtä vaaleita kuin sinne mennessään. Piparit ovat pehmeitä kun otat ne pois uunista, mutta jäähtyessään kovettuvat ihanan täydellisiksi pipareiksi. 

Malta siis jäähdytellä hetki ennen haukkaamista!



Muutama Myy, kameli ja pyrstötähti matkalla uuniin

Kommentit

  1. Oletko kokeillut ohjetta margariinilla? Tarvitsisin maidottoman ohjeen, mietin eikö nämä siis onnistu, jos vaihtaa voin leivontamargariiniin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että onnistuu ilman muuta. En ole kokeillut, mutta en ainakaan ajattelisi että vaikuttaisi koostumukseen.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit