Vihannescurry
Minulta toivottiin enemmän kasvisruokareseptejä, joten aloitetaanpa helposti valmistuvasta vihannescurrysta Sara La Fountainin tapaan.
Chilin poistamalla saat ruoasta myös toimivan pikkuväelle.
Neljälle
* 1 sipuli
* 2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
* 1 rkl tomaattipyreetä
* 1/2 tl kurkumaa
* 1,5 tl juustokuminaa
* 1,5 tl currya
* 1,5 tl chilihiutaleita
* 2 kanelitankoa
* 1 tlk (n.2dl) kookosmaitoa
* 5 dl kasvislientä
* pieni kukkakaali kukintoina
* 1 pieni kesäkurpitsa puoliympyröinä
* 1 punainen paprika
* 1 palsternakka
* 2 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
* 1 rkl tomaattipyreetä
* 1/2 tl kurkumaa
* 1,5 tl juustokuminaa
* 1,5 tl currya
* 1,5 tl chilihiutaleita
* 2 kanelitankoa
* 1 tlk (n.2dl) kookosmaitoa
* 5 dl kasvislientä
* pieni kukkakaali kukintoina
* 1 pieni kesäkurpitsa puoliympyröinä
* 1 punainen paprika
* 1 palsternakka
* suolaa
Lisuke
* 3 dl basmatiriisiä keitettynä
Kuullota isossa paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä sipuli niin, että se hieman pehmenee. Lisää joukkoon inkivääri ja valkosipuli. Sekoittele hetki. Lisää tomaattipyreet ja mausteet. Sekoittele taas hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Lisää kaikki pilkotut vihannekset ja anna hautua kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä hieman rapeita. Mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoile basmatiriisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti