Kristallipullat

Rakastatko pehmeää pullaa? Rakastut myös näihin... Itse olen törmännyt kristallipulliin vasta Vammalaan muutettuani. Niitä valmistaa paikallinen Pyymäen leipomo. Varmaan niitä valmistetaan ympäri Suomen, mutta itselle oli uusi pullatuttavuus noin 11 vuotta sitten. Nyt vihdoin sain tehtyä niitä itse ja ei jää viimeiseksi kerraksi. Ihania!!!! Ohjeesta kiitos Pullahiirelle! 
2 pellillistä pullaa
Pullataikina:
* 2 dl Vanilla-vaniljakastiketta
* 1 dl vettä
* 3/4 dl siro-erikoishienoa sokeria
* 1/2 rkl vaniljasokeria
* 1/2 rkl kardemummaa
* 1/2 tl suolaa
* 1 pussi kuivahiivaa
* n. 6 dl vehnäjauhoja
* 50 g sulatettua voita
Voiteluun: * 50 g voita sulatettuna
* 1 dl siru-erikoishienoa sokeria
* 1 rkl vanilliinisokeria
Kuumenna vanilla-vaniljakastike ja vesi kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää sokerit, kardemumma, suola ja pieni osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja sulatettu voi. Alusta taikina tasaiseksi.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa tunnin verran. Laita uuni lämpenemään 225c. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kahteen osaan. Leivo tangoksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat pieniksi pötköiksi, laita pötkö solmuun ja solmun päät pullan alle.
Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 30 min.
Paista uunissa 7-8 minuuttia. Mittaa kulhoon sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. Voitele kypsät, kuumat pullat voilla ja pyörittele munkkien tapaan sokeriseoksessa.



Kommentit

Suositut tekstit